حرم نوشت های یک خادمه | دعوت نامه مخصوص چقدر با راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان آشنا هستید؟ فیبروم رحمی در کمین زنان با فشار خون بالا والدین بخوانند| اصول تربیتی و تنبیهی کودک ۴ تا ۶ ساله تفریح‌نکردن، منجربه اختلال در خانواده و افسردگی بانوان می‌شود فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران اعلام آمار مرگ‌ومیر‌های سال ۱۴۰۲ | زنان یا مردان، کدام بیشتر فوت کردند؟ نامه عاشقانه و عارفانه آیت‌الله شهید سیدمصطفی خمینی به همسرش | بازنشر به مناسبت درگذشت بانو معصومه حائری تشریح فعالیت‌های مرکز امور بانوان بنیاد کرامت رضوی کسب طلای تاریخی دختر دونده ایران در قهرمانی آسیا ۹۵ درصد سقط جنین ها در کشور مشروع است مادران بخوانند| نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان نیاز به فضاهایی برای شادی دختران و سپری‌کردن اوقات فراغت آنان داریم تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند مواد غذایی موثر در بهبود علائم «یائسگی» بسته‌شدن لوله‌های رحمی و خطر ناباروری در زنان «فاطمه»، اسم رمز صبوری در غزه + فیلم دستگیری و انهدام باندهای قاچاق دختران
سرخط خبرها
ویدئو | خزعلی در نیویورک: مسئله اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را خواستار می‌شویم

ویدئو | خزعلی در نیویورک: مسئله اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن سازمان ملل را خواستار می‌شویم

  • کد خبر: ۲۱۶۷۳۸
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۶
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پی وخامت اوضاع نوار غزه با ابراز امیدواری نسبت به اینکه کشور‌ها به اتحادی برای محکوم کردن «رژیم اشغالگر اسرائیل» در بخش زنان دست یابند، گفت: ان‌شاءالله مسئله اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن را خواستار شویم و به انجام برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، انسیه خزعلی که برای شرکت در شصت و هشتمین کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، درباره محور‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی ایران در این نشست ارائه خواهد کرد، گفت: «به‌صورت متداول کشورها، گزارشی از وضعیت زنان ارائه می‌کنند و ما هم وضعیت زنان ایران را گزارش خواهیم کرد و همین‌طور وضعیت زنان در جامعه بین‌المللی و مسائلی که با آن مواجه هستند و به‌صورت ویژه شرایطی که متاسفانه در غزه است. کشتار و گرسنگی که در غزه به سبب محاصره و جنایات جنگی که اتفاق می‌افتد، حاکم است.»

معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده تصریح کرد: «امیدواریم کشور‌ها به اتحادی در این زمینه برسند و این عنصر خطرناک و این رژیم اشغالگر را بتوانند در بخش زنان محکوم کنند و ان‌شاءالله مسئله اخراج اسرائیل را از کمیسیون مقام زن (سازمان ملل) خواستار شویم و به انجام برسد.»

پیش از این، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ۱۷ اسفند ماه جاری برابر با هفتم مارس ۲۰۲۴ در آستانه روز جهانی زن (هشتم مارس) با اشاره به شهادت بیش از ۹ هزار زن فلسطینی به دست رژیم اسرائیل، خواستار اخراج این رژیم از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در روز جهانی زن، توانمندسازی زنان و تقویت حقوق آن‌ها مستلزم رسیدگی به بی عدالتی‌هاست. بیش از ۹ هزار زن فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در میان انفعال شورای امنیت سازمان ملل کشته شدند. باید جلوی اشغال کرسی‌های سازمان ملل توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی گرفته شود.»

پیگیری موضوع عضویت ایران در کمیسیون مقام زن

معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده در پاسخ به سوالی درباره پایان دادن به عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل در سال ۱۴۰۲ و در پی ناآرامی‌ها در ایران و احیای عضویت ایران در این کمیسیون گفت: «ما اقدامات اولیه را انجام دادیم و ان‌شاءالله پیگیری خواهیم کرد که کار ناحق و خارج از روال متداول قانونی و روال‌های بین‌المللی انجام گرفته سال گذشته، اعاده حیثیت ایران بشود و امیدوار هستیم با همکاری کشور‌های اکوسوک به نتیجه برسد.»

دولت جو بایدن و متحدان غربی آن، به‌رغم ادعای رویکرد دیپلماسی هم‌زمان با وقوع ناآرامی‌ها در ایران در ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ برابر با ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ پیش نویس قطعنامه پایان عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) در نیویورک مطرح کرد که با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید.

تصمیم‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا یعنی قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» به نظر ۵۴ عضو اکوسوک بستگی داشت و نیازی به رای مثبت اکثریت اعضا نبود بلکه برای تصویب این پیش‌نویس یا هر پیشنهاد دیگری در این نشست، فقط کافی است تعداد آرای موافقان بیشتر از مخالفان باشد.

رای ممتنع کشور‌ها به منزله عدم حضور در نشست است. در نشست اکوسوک، کشور‌های غیرعضو این نهاد نیز می‌توانند حضور داشته و حتی سخنرانی کنند و از این رو، کشورهایی چون سوریه و پاکستان در این نشست حضور داشتند و درباره اقدام غیرقانونی آمریکا سخنرانی کردند، اما به دلیل آنکه عضو اکوسوک نبودند، حق رای نداشتند.

از سخنرانی در نشست‌های عالی‌رتبه تا دیدار‌های دو و چند جانبه

معاون رئیس جمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده همچنین در تشریح برنامه‌ها و اهداف سفر خود به نیویورک گفت که در شصت و هشتمین نشست کمیسیون مقام زن که از فردا، ۱۱ مارس ۲۰۲۴ برابر با اسفند ماه ۱۴۰۲، در مقر سازمان ملل برگزار می‌شود، سخنرانی خواهد کرد.

خزعلی همچنین در نشست جمهوری اسلامی ایران با عنوان «توانمندسازی زنان، توان‌افزایی خانواده، توسعه جامعه» به عنوان سخنران اصلی به اعلام مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران خواهد پرداخت.

معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده همچنین در سایر نشست‌های عالی‌رتبه شصت و هشتمین کمیسیون مقام زن سازمان ملل حضور و مواضع تهران را تبیین خواهد کرد.

او علاوه بر سخنرانی، نشست‌های دو جانبه و چند جانبه‌ای با همتایان و نیز وزرای امور زنان و خانواده سایر کشور‌های جهان خواهد داشت.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.